Utvärdering av spänningsfokus i april

Tydligen läser jag ofta spänningslitteratur just i april och två anledningar kan vara påsk och det faktum att allt för komplicerad litteratur inte funkar sent på vårterminen. Ingen kritik mot spänningsgenren för det är rätt skönt med genretypiska böcker när hjärnan är överhettad. I maj blir det inget mer tema än att jag ska försöka beta av mina ”måsteböcker” som börjar bli rätt många. Jag skissar också på min sommarläsning.

Följande böcker blev lästa:

Bleeding Heart Yard, Elly Griffiths. Riktigt bra tredje bok om Harbinder Kaur och mord på klassfest.

Dirt Town, Hayley Scrivenor. Riktigt bra spänningsroman om en flicka som försvinner på väg från skolan.

Exiles, Jane Harper. En del spänning, men kanske främst en berättelse om människor i ett litet samhälle.

Sly, Sara Strömberg. Seg inledningsvis, men huvudpersonen känns intressant att följa.

Stormvakt, Kristina Ohlsson. Första delen i Strindbergsserien handlar om brott, men mer om livet i ett litet samhälle.

Uniform, Thomas Rydahl. Spänningsroman om Köpenhamns undre värld och ett ovanligt radarpar.

Vilken bok var bäst? Svårt, för jag tyckte bra om dem alla. Kanske var ändå Griffiths bok månadens bästa. Jag gillar verkligen Harbinder Kaur.

Photo by Campbell Jensen on Unsplash

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: