Snart läshelg

När arbetsdagen slutar drar jag till Varberg för att där möta upp ett gäng kulturtanter som jag lärt känna via bloggen. Alla är med säkerhet inte att definiera som tanter, men kulturtanter finns i alla åldersgrupper. I flera år har vi setts sista helgen i januari för att fira att årets fattigaste och jobbigaste månad är över och för att läsa, umgås och bara vara. Så himla härligt. Ett gemensamt intresse är fint att mötas kring och det är skönt att kunna prata böcker hur mycket som helst utan att någon tycker att det är konstigt eller tråkigt.

Det är märkligt egentligen hur många av dem jag umgås med som jag lärt känna via bloggen. De flesta ser jag på Bokmässan och kanske någon gång till under året, men andra träffar jag oftare. Pre-corona åkte vi även på resor till olika platser i Europa och ägnade oss åt bokrelaterade saker. Kanske gör vi det igen, men det är minst lika mysigt att bara hänga på hotell här. Jag hade dock inte haft något emot en litteraturrelaterad resa snart igen. Gärna med tåg.

Men nu är det läshelg som gäller. Böcker och läsplatta är packade, liksom bekväma kläder och självklart lite färgglada kulturtantskläder.

Photo by NegiPho on Unsplash

4 reaktioner på ”Snart läshelg”

  1. Carina Middendorf

    Kom till Hamburg, boktanter! Jag lovar att bjuda på lokala litteraturarrangemang och visa er bästa ställena att både äta och dricka på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: