Fem tv-serier i skolmiljö

Nu har det varit skolstart även för eleverna och veckans topp 5 har därför skolanknytning.

Fem tv-serier i skolmiljö

Felicity är en av mina absoluta favoritserier som till största delen utspelar sig i skolmiljö. Vi får följa Felicity som flyttar från Palo Alto till New York för att studera. Främsta orsaken till att hon beger sig just dit heter Ben.

Teachers är en brittisk serie som sändes 2001-2004, de första säsongerna var riktigt bra, men när stjärnorna Andrew Lincoln, Raquel Cassidy och Nina Sosanya hoppade av sänktes kvaliteten. Inledningsvis är det här dock den bästa serien om lärare jag har sett.

Dawson’s Creek fostrade kända skådespelare som Michelle Williams och var riktigt bra då de kom. Jag kan dock tänka mig att den inte åldrats speciellt väl, men det tänker jag inte ta reda på. Egentligen är det inte bara skolan som är viktig i Dawson’s Creek, men jag tar med den ändå.

Degrassi Junior High var en favorit när jag växte upp. Jag älskade att följa Joey, Caitlin, Snake och inte minst min favorit Spike. Det här är en av de första serier jag minns att jag följde slaviskt och det var inte lätt på den tiden då det fanns en tv och en pappa som ville se alla nyhetssändningar.

Rita är en dansk serie om en lärare med samma namn. Jag har sett långt ifrån hela, men tycker om det jag sett så här långt. Skönt med lärare som faktiskt framställs som mänskliga.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: