Veckans kulturfråga v.33 2021

Vädret är alltid viktigt för oss svenskar, men de senaste åren har det inte bara intresserat oss hur vädret ska bli under semestern. Istället har extremväder i olika delen av världen påverkat i alla fall mig väldigt mycket. Naturens krafter skrämmer och vi människor gör knappast situationen bättre. Väder och klimat får stå i centrum i veckans kulturfråga.

Vilka kulturella verk där vädret och klimatet har betydelse för handlingen har berört dig?

En bok som berörde mig mycket är Binas historia av Maja Lunde. Speciellt framtidsdelen där det inte längre finns några bin kvar och människor måste arbeta som pollinerare.

Just nu läser jag Minnet av vatten av Emmi Itäranta och den är verkligen bra och intressant än så länge.

Katastroffilmer är egentligen inte alls min grej, men jag gillade faktiskt Geostorm (2017) som handlar om en framtida värld där satelliter håller extremväder i kontroll, men när dessa omprogrammeras drabbas världen (faktiskt inte bra USA, även om både hjältar och skurkar såklart finns där) av en så kallad geostorm som är alla oväders oväder som kommer att göra att jorden går under.

 

 

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.33 2021”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: