Veckans kulturfråga v.26 2021

I juni läser jag mig runt Medelhavet och eftersom det gått lite trögt har jag utmaningen i bakhuvudet även i juli.

Vilken bok skriven av en författare från något av länderna kring Medelhavet eller som utspelar sig där, vill du lyfta fram?

 

En riktigt somrig bok som utspelar sig vi havet är Kärlekens fyra årstider av Grégoire Delacourt. Han presenterar fyra olika par, alla i olika stadier av sin kärlekssaga. Det är sommar, nationaldagen ska firas och det görs bäst på stranden i Le Touquet. En strand som inte ligger vid Medelhavet, men Frankrike gör ju det.

10 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.26 2021”

  1. Bengt Erik Eriksson

    Deborah Levy’s två korta romaner ”Simma hem” och ”Varm mjölk” har båda mycket medelhavskänsla i sig och flera länder runt Medelhavet aktualiseras i de tämligen skruvade, lättlästa och på nåt sätt flyktiga berättelserna. Är inte alls säker på att jag förstår vad Levy vill säga med dem, eller om hon vill säga nåt särskilt, men jag läste båda med ett fånigt leende på läpparna. Efter dessa läste jag ”Mannen som visste allt” av samma författare, men upplevde att den var betydligt svårare att ta till sig. Och där är Medelhavet dessutom inte med i handlingen, utan ersatt av ett ganska deprimerande Östtyskland.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: