Fem roliga långkörarserier

Idag blir det tv-serier i centrum i veckans topp 5. När familjen O ska titta på tv tillsammans blir det ofta komediserier och vi har sett en rad riktiga långkörare som vi tyckt mycket om. Här är fem av dem och en bubblare som vi ännu inte sett färdigt:

How I met your mother är på många sätt gräslig (jag tittar på dig Barney), men jag köper det och hela familjen O tyckte om de ganska så knäppa karaktärerna. Handlingen kretsar kring fem vänner och en bar. Den där mamman som huvudpersonen Ted berättar om dyker inte upp förrän precis i slutet, men vägen dit är underhållande och ibland frustrerande.

Vänner är en klassiker och den håller fortfarande, trots att det ibland märks tydligt att det är en serie från 90-talet. Konceptet att låta vänner dela lägenheter och dessutom bo i lägenheter nära varandra är något flera av våra favoritserier har gemensamt. Det som är så roligt med just Vänner är hur karaktärerna både fortsätter att vara sig själva och samtidigt utvecklas.

Big Bang Theory handlar om fysiker och en stackars ingenjör, men faktum är att grannen Penny, som ska vara ”den korkade blondinen” inte sällan är smartast av dem alla. Totalt tolv säsongen blev det och det är tydligt hur de väldigt inbundna kompisarna Sheldon och Leonard utvecklas socialt under tiden. För att inte tala om kompisen Ray som i de första säsongerna knappt vågar öppna munnen när en tjej är i närheten.

New Girl såg vi just färdigt och den sista, sjunde säsongen hade jag nog kunnat vara utan. I övrigt är det en rolig, många gånger otroligt pinsam serie, med karaktärer som jag absolut inte hade velat ha i min närhet. Huvudpersonen Jess är alldeles för mycket alldeles för ofta, men jag tycker ändå om henne.

Modern Family är kanske lite för pinsam ibland, men jag gillar konceptet med att olika generationer möts och att vi får följa barnen så länge att de hinner växa upp. Faktiskt har jag några avsnitt i sista säsongen kvar, men den får ändå vara med här.

 

Bubblare: Fresh of the Boat är vi mitt i just nu och efter en ganska seg första säsong växer den hela tiden. Lite väl många barnskådespelare av varierande kvalitet, men den funkar.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: