Tunnlarna av Jerker Virdborg

Tunnlarna är P3-series nya satsning. En berättelse om ett hemligt tunnelsystem under Stockholm och en pappa som försvinner spårlöst. En notis om en arbetsplatsolycka i tunnlarna under Johannes Kyrka fångar pappa Klas intresse och när han börjar rota i saken märker han att alla dokument är hemlighetsstämplade och blir nyfiken, på gränsen till besatt. Han och dottern Ylva tar sig ner i tunnelsystemet med hjälp av en guide kallad Råttan och Ylva märker hur hennes pappa börjar bete sig mer och mer märkligt. Han vägrar lyda Råttan och hon lämnar dem.

När vi träffar huvudpersonen Ylva för första gången samtalar hon med psykologen Pamela Ljung om sin pappas försvinnande och hur han mådde innan han försvann. Hur deras gemensamma projekt att upptäcka tunnlarna blev till en farlig besatthet och vad som händer när de får kontakt med nätverket Markdown. Pamela Ljung samtalar med fler personer i Klas närhet, samt flera personer inom polisen och långsamt växer en bild fram av vad som egentligen hänt. Eftersom mycket information undanhålls Pamela Ljung blir vägen till sanningen krokig och hela tiden undrar jag hur det ska gå för Klas.

Fortfarande tycker jag att De dödas röster är den helt klart bästa av de serier som P3-serie gjort. Tunnlarna är dock välskriven och väldigt mycket bättre än såväl Darknet som Himmelsberg som jag inte fastnade för. Kvar att lyssna på är Kommando Karim.

3 reaktioner på ”Tunnlarna av Jerker Virdborg”

  1. Åhh, måste lyssna på Tunnlarna! Håller med om att inget varit lika bra som De Dödas Röster än så länge. Önskar att Sara Bergmark Elfgren kunde skriva en till serie till P3.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: