enligt O

Tankar från en bokberoende

Höstbingo 2017

Siv på (Inte så) Anonyma bokoholister har startat ett höstbingo, som pågår från 1/9 fram till jul. En alldeles lagom läsutmaning i höstmörkret.

Vissa rutor är lätta och andra riktigt kluriga. Det är också så att lästa böcker kan passa i flera rutor och det gäller att vara taktisk när man kryssar.

Jag behöver alltså leta efter en kattbok, bita ihop och läsa noveller, nörda in mig i något, läsa om en historisk kvinna och hitta en bok att läsa “on location”. Det senare är svårt då jag inte planerar några direkta resor i höst. Får i så fall läsa en bok som utspelar sig i Gråbo, Lerum, Göteborg eller möjligen Stockholm och Borås. Tantsnusk kan också bli en utmaning, men jag får väl ta upp något av Auel eller så.

Lättare känns det med vackra omslag, akaporr och böcker om vänskap.

Hittills har jag läst ut en bok i september, Det var vi av Golnaz Hashemzadeh Bonde. Jag väljer att kryssa “en bok med en bitterljuv känsla”.

Föregående

Viktiga läsande förebilder

Nästa

Konsten att skrämma sig själv

12 kommentarer

 1. Vad roligt detta kanske man ska vara med på 😀 Utmana sig själv i alla fall 😛

 2. Jenny E.

  Tack för tipset på tantsnusk! Det är en klurig ruta för mig.

  Instämmer i din kommentar om att bita ihop och läsa noveller. Jag är inget större fan av noveller, extra lite om det handlar om en novellsamling. ?

  • Använder noveller mycket i svenskundervisning, så ibland känns det lite som att jag jobbar när jag läser novellsamlingar. Samtidigt kan det ju vara bra att få nya idéer. Har jag just fått en ny novellsamling av Ali Smith, som jag brukar gilla skarpt, så det får nog bli den. Såg att Jojo Moyes kommer med en novellsamling i höst också.

   • Jenny E.

    Intressant. Jag äger två eller tre novellsamlingar av Jonas Karlsson (köpte dem för många år sen) så jag har påbörjat en av dem. Valet föll på hans äldsta “Det andra målet”. Hittills har jag läst 4 noveller och de är varierande.

 3. Kattbok – En man som heter Ove! Var i alla fall min första tanke. 😀

 4. Eller någon i Janet Evanovich serie om Lizzy och Diesel (Wicked-serien). Den kanske inte är lika troligt att du har läst. 😉

 5. Hittar förresten inte originalbilden på Sivs blogg. Ligger den nån annanstans eller är det jag som är blind?

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: