Mina svar på Y

Y

Dags för bokstaven Y idag och fyra frågor att besvara. Idag känns det inte riktigt lika hopplöst som förra veckan.

Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn på Y?

Ylva Karlsson är en fin författare. Hon har bland annat skrivit två böcker om bröderna Ossian och Samuel, som är helt fantastiska högläsningsböcker. Den första heter Ossians ovanliga nanny och den andra heter Samuels sällsamma kalender och är en bok att läsa under december. Tillsammans med bland andra Katarina Kuick har Ylva Karlsson också skrivit fina Skriv om och om igen, som belönades med Augustpriset 2009.

Vilken kulturpersonlighet med för- eller efternamn på Y beundrar du?

I helgen fastnade hela familjen i en dokumentär om Malala Yousafzai och jag slogs av hur kontroversiell hon faktiskt verkar vara i sitt forna hemland. För mig är hon en hjältinna, som vågar stå upp för det hon tror på.

Vilket kulturellt verk med Y i titeln vill du lyfta fram?

Det får bli ett av mina dåliga samveten, nämligen You av Caroline Kepnes, som jag verkligen borde (och vill) läsa. Gärna för flera månader sedan. Dags att prioritera den (också) kanske.

Finns det någon författare eller någon annan kulturpersonlighet på som du ännu inte upptäckt, men är nyfiken på?

Jag skulle vilja läsa något av Hanya Yanagihara, men hennes senaste A little life är så vansinnigt tjock, så den får vänta till sommaren. 

7 reaktioner på ”Mina svar på Y”

  1. Malala var ett riktigt bra val. Jag skäms över att erkänna att jag inte kände till hennes efternamn.

  2. Äsch, jag måste börja kolla vad böcker heter i originalspråk. Jag har också You ståendes här hemma, fast på svenska då 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: