James från Jamaica är en vinnare

41tvvA12O0L._SX329_BO1,204,203,200_

Vinnaren av Man Booker Prize 2015 avslöjades igår och det blev för första gången en författare från Jamaica som knep priset. Marlon James vann med boken A brief history of seven killings, som handlar om mordförsöket på Bob Marley 1976. En bok som helt ärligt inte alls tillhörde de av de nominerade som jag känner mig sugen på att läsa. Jag överlåter med varm hand läsningen till någon annan och om ni hyllar kanske jag läser.

Marlon James föddes i Kingston 1970 och det här är hans tredje bok. I den här recensionen från The Guardian finns information om alla hans böcker och jag tycker att den andra The book of night women låter riktigt intressant. Ingen av James böcker finns ännu översatt till svenska, men Albert Bonniers förlag kommer att ge ut vinnarboken var det lider. Då lär vi få veta mer om den.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: