Favoritförfattare del 2: David Levithan

David Levithan är en av mina favoritförfattare bland författare som skriver för ungdomar. Han skyr inte de svåra frågorna om identitet och sexualitet, men lyckas beskriva händelser och personer som på samma gång är unika och totalt självklara.

David Levithan föddes 1972 i New Yersey och bor nu New York. Hans böcker utspelar sig i USA, men ett bättre sådant än det verkliga. Ett samhälle där sexualitet är okomplicerat och där alla får vara precis som de vill. Som i debuten Ibland bara måste man, där skolans fotbollshjälte och homecoming queen är samma person. Dilemmat som uppstår är hur hen ska kunna gå i paraden och lösningen blir tiara och fotbollsutrustning. Eller i fantastiska Jag, En, där en person byter kropp och därmed kön varje morgon.

Senaste boken på svenska heter Världens viktigaste kyss och är en av de böcker jag sett fram emot att läsa sedan i höstas, men inte hunnit med. Under semestern hoppas jag göra det.

 

FOTO: William Morris

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: