Kort om Westö

Resan som Breakfastbookclub ordnat,  går i Westös fotspår och idag har vi vandrat runt med guiden Annika från Hufvudstadsbladets kulturredaktion (efternamnet lyckas jag inte hitta i mina snurriga anteckningar). Många av platserna fanns med i boken vi läst till morgondagens bokcirkel Där vi en gång gått och boken jag införskaffade och fick signerad idag, Gå inte ensam ut i natten

Jag både fotade och antecknade, men får försöka tyda och para ihop senare. Vi var i alla fall i parken där Eccu och hans pappa fotograferar i en fin scen ur Där vi en gång gått. Den ligger vid den gamla kyrkan och kallad i folkmun Pestparken. Här finns också minnesmonument över de stupade vita och dessutom över de tyska soldater som stred vid dess sida. De röda som dödades hedras inte. Finlands komplicerade förflutna och namnet på kriget, som kan vara Inbördeskriget, Frihetskriget eller ibland till och med ”händelserna 1918” var något Kjell Westö talade om.

Att få en chans att besöka Schildts & Söderström och träffa vd:n Mari Koli, Anna Friman och dessutom Kjell Westö var fantastiskt. Dessutom fick vi skumvin, ett av flera fina finlandssvenska ord.

Kjell Westö kom från musikrep och skulle till en politisk debatt senare och stötta en vän som ställer upp i valet. Mycket trevligt att han hann med oss också, men å andra sidan är Sverige en stor marknad dit förlaget hoppas nå med fler författare. Samtalet hav mersmak, nu vill jag läsa fler Westö.

Lucie i Där vi en gång gick gillade att fika på Ekbergs, så självklart gjorde vi det också!

  

5 reaktioner på ”Kort om Westö”

  1. Oj vad roligt att svenskar är intresserade av att komma hit till Finland 🙂 Och trevligt att ni fick dricka skumppa!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: