Mer om Elkan

Efter förra årets Göteborg Läser om Sophie Elkan och hennes bok John Hall har det varit tyst på Elkan-fronten, men nu har jag lite nyheter att dela med mig V. Dels fick jag en hälsning från Marie Hjalmarsson Engelke, som håller på att sammanställa Sophie Elkans brev till Selma Lagerlöf. Hon meddelade att första delen om Elkans och Lagerlöfs brevväxling med titeln Jag har en plats – Sophie Elkans liv genom breven till Selma Lagerlöf, kommer att ges ut av A-Script Förlag i augusti.

Vill du lyssna till Marie Hjalmarsson Engelke kan du bege dig till Nääs slott måndagen den 22 september kl 18.00 eller till Stadsmuseet tisdagen den 7 oktober.

Sedan vill jag också dela med mig av en kommentar från Lotta som berättar följande:

”Vår familj har ägt och bott i fastigheten på Götabergsgatan 24 och vet att Sophie Elkan bodde på första våningen. När hon flyttade fick familjen några möbler, däribland en säng och ett damarbetsbord som fortfarande finns kvar i vår ägo. Där fick ni lite kuriosa till en redan fin dokumentation.”

Visst är det spännande att få veta ännu mer om Sophie Elkan? Själv är jag i alla fall väldigt sugen på att läsa breven i höst.

4 reaktioner på ”Mer om Elkan”

  1. Tack för tipset! Jag kommer definitivt att vara på Stadsmuséet den 7:e om inget oförutsett inträffar 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: