När tiden är knapp

Ni vet att jag älskar listor. Att jag tror att listandet ska få mig mer organiserad. Att jag ska hinna mer. Faktum är att jag verkar ha lurat en och annan att jag är mer organiserad än jag är, kanske pga mina listor. Nu när jag har så vansinnigt lite lästid (somnar efter typ 10 minuter) borde jag göra en lista på böcker som ska prioriteras. Istället läser jag totalt planlöst och hittar inget fokus. Jag vet inte riktigt vad jag vill och prövar mig fram. Det går sådär.

Så jag gör en lista ändå på en rad böcker jag har hemma och vill läsa ganska snart. Om inget annat kommer emellan.

Lyan av Norman Manea, för att ha läst något rumänskt inför Bokmässan.

Berättelser från Engelsfors av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Lina Neidestam mfl, för att jag behöver lite grafisk njutning ibland.

Augustiresan av Anna Fredriksson, för att den verkar så där lagom lättläst och mysig.

Och ett skepp med femtio kanoner… av Bodil Malmsten, för att jag absolut älskar henne.

Thrillerliv av Jessica Johansson, då den verkar härligt udda och desstutom är skriven av en fellow bokbloggare.

Bättre snart av Ida Pyk, för att jag gillade hennes förra bok.

Augusti har varit en ruskigt trög läsmånad. Det har blivit många sådana i år, men jag hoppas att september blir bättre.

 

6 reaktioner på ”När tiden är knapp”

  1. Jag har också hamnat i listträsket, men det är enda sättet för mig att hålla iordning på allt som måste göras, och vad som ska läsas. När man har mycket på gång är det viktigt att kunna prioritera. Och så är det ju så härligt att kunna bocka av och se listan bli mindre!

  2. I stället för boklistor har jag travar. Köper böcker hela tiden på Adlibris, i bokhandel och på antikvariat. Styrd av impulser från alla möjliga håll. Jag är ingen snabbläsare, så jag har varit tvungen att hitta ett sätt, som skall få mig att njuta av åsynen av travarna i stället för att de skall stressa ihjäl mig. Lösningen för min del är en koncentration på själva läsprocessen. Njutningen av att läsa. God text. Med följande Raymond Chandlercitat som ledstjärna: ”It doesn’t matter a damn what a novel is about. The only fiction of any moment in any age is that which does magic with words.”
    Idag kommer ”Och ett skepp med femtio kanoner…” i brevlådan. Då skiter jag i alla plikter och solar och sträckläser. Tills jag stupar. Bodil M. är suverän! Väntar med spänning på din anmälan av den boken!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: