Gamla godingar 1

20130626-104839.jpg

Nu i sommar tänkte jag bjuda på boktips som kanske inte är så aktuella, men inte desto mindre läsvärda. Jag har inventerat hyllorna och hittat en hel del gamla fynd. Det svåra blir att skriva om dem, då mina minnen av dem inte sällan består av en känsla och inte så mycket av substans.

Först ut är en berättelse av Nevil Shute, som var en av de första böcker jag läste på engelska. På svenska heter den Mannen med sälgpiporna och den hade jag läst ett antal gånger tidigare. Den handlar om en äldre engelsk man som befinner sig i Frankrike då tyskarna invaderar grannlandet Belgien under andra världskriget. Han bestämmer sig för att försöka ta sig tillbaka till Storbritannien och lovar i ett svagt ögonblick att ta med sig två barn, som senare under resan blir tre, fyra, fem, många.

Det jag minns mest är spänningen och hur mycket jag tyckte om huvudpersonen John Howard. Jag har dessutom alltid tyckt om Nevil Shutes sätt att berätta och han har blivit något av en favorit. Nu har jag visserligen bara läst fyra böcker av honom, så jag har en del kvar att upptäcka. Någon gång.

4 reaktioner på ”Gamla godingar 1”

  1. Britt-Marie Hagman

    Oj vad trevligt att du har den! Vill gärna låna! Fem svarta höns/ A Towns like Alice är min favorit, har den på engelska inhandlad i just Alice springs! Gammalt håller!

  2. Han är en favorit här med, fast jag bara läst en ynka bok (On the Beach). Kanske dags för fler 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: