Mats Wänblad är vår idol

29686739_O_1

Egentligen är det Mats Wänblads böcker om familjen Monstersson som vi älskar mest jag och grabbarna O. Min vän Boris har vi läst hur många gånger som helst. Den är så rolig och så söt med fina illustrationer av Pelle Forshed. Senaste boken i serien handlar om gamen Polly, som är ett av Boris husdjur. Boken heter Gamen Polly rymmer och det är verkligen en både rolig och galen historia. Bäst är att Ebbas pappa är så härligt omedveten om hur annorlunda Boris och hans familj är. Ebba också för den delen och det är det jag som mamma älskar mest med den här serien. Familjen Monstersson är ingen vanlig familj, Boris är ingen vanlig pojke och hans hund Mysis är ingen söt liten valp. Ändå kan han och Ebba bli så bra vänner. Allt är normalt och det gillar jag skarpt.

Vi ser fram emot fler böcker i serien, för det blir det väl?

29683769_O_1

I väntan på fler böcker om Ebba och Boris har vi läst serien om Morgan och piraterna. Kanske älskar vi dem inte lika villkorslöst, men de är bra och humoristiska böcker med fina illustrationer av Micaela Favilla. Det som är bra både med dessa böcker och serien om familjen Monstersson är att det finns pratbubblor med korta repliker skrivna med versaler. Den som nästan lärt sig läsa, som Lillebror, kan få känna sig duktig. För den som läser bättre funkar det utmärkt att läsa hela texten. Alltså kan mina grabbar turas om att läsa högt. Mycket bra.

Morgan åker med faster Gullan på båten Havets fasa och är med om en massa äventyr. I den senaste boken Gå på plankan råkar de ut för sjörövare. Nu förstod vi inte riktigt hur sjörövarna kunde halka på flera dagar gammal såpa, eller varför de inte lagat relingen, men i övrigt har ingen av oss tre O något att klaga på. Möjligen att böckerna är väldigt korta som högläsningsböcker, men å andra sidan perfekta att läsa själv.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: