Lite ditt och datt

När man läst en massa böcker ska det egentligen skrivas inlägg, men nej riktigt så blir det inte idag. Snor istället en enkel enkät som jag hittade hos Anna.

1. Ljudbok eller bok i handen? Jag lyssnar inte på ljudböcker. Har försökt några gånger, men det är verkligen inte min grej. I bilen och på promenaden lyssnar jag på podradio. Böcker ska läsas med ögonen.

2. Pocket eller inbunden? Mer och mer sällan pocket faktiskt. De är smidiga, men jag fördrar inbundet. Favoritformatet är dock danskt band.

3. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction) Definitivt fiction. I alla fall nio gånger av tio. Rena biografier läser jag sällan, memoarer i princip aldrig. Samtidigt är väl väldigt många skönlitterära böcker verklighetsbaserade om än fiktiva.

4. Harry Potter eller Twilight? Harry Potter har jag läst några böcker om och sett några filmer. Tröttnade efter bok fyra, men fram tills dess var det kul. Får ta nya tag när grabbarna O börjar läsa böckerna. Twilight är jag totalt ointressarad av, både att läsa och att se.

5. Fantasyvärld eller vår värld? Definitivt vår värld. Har svårt för fantasy.

6. Kindle, iPad eller annat? Har en letto läsplatta, som funkar utmärkt att läsa på, men jag fördrar min iPad ändå. Läser mer och mer e-böcker. Mycket praktiskt.

7. Låna eller köpa böcker? Lånar massor, både fysiska böcker och e-böcker. Läser dock inte lika många, men ganska många av dem i alla fall. Köper böcker gör jag fortfarande ofta, men inte lika mycket som förr.

8. Bokhandlar eller online? Jag älskar att gå i bra bokaffärer, men i takt  med att kedjorna blir större, blir utbudet tyvärr inte sällan väldigt likriktat och tråkigt. Då är det mer varierat hos de stora närbokhandlarna, speciellt hos amazon eller Book Depository. Böcker på engelska är för övrigt vansinnigt mycket dyrare att köpa i de flesta fysiska affärer och utbudet inte sällan väldigt begränsat.

9. Ensamstående bok eller trilogi? Jag föredrar egentligen fristående böcker, men det finns något härligt bekvämt och skönt med serier. Bara att läsa vidare, utan att behöva bekymra sig så mycket om att komma in i historien och lära känna personerna.

10. Tjock bok eller kort bok? Det är en konst att skriva kort och bra, men när det sker brukar jag älska. Runt 250 sidor är hyfsat kort och ofta lagom. Möjligen hundra sidor till, men sedan finns det en stor risk att boken innehåller en massa onödigheter egentligen borde ha kortats av. Det är sällan böcker över 500 sidor behöver vara så långa, men samtidigt är det riktigt häftigt med böcker som är riktigt massiva och innehållsrika. Få författare fixar att hålla nerven så länge dock.

11. Romans eller action? Det beror på vad man menar med romans och action. Läser gärna chick-lit eller romaner om kärlek, trots att jag sällan läser renodlad romance. Om man med action menar spänning funkar det bra, men menar man action som filmgenren går det tvärbort.

12. Mysa under en filt eller steka i solen? Sol definitivt, eller egentligen i skuggan under ett parasoll.

13. Varm choklad eller latte? Gärna kaffe, men sällan med mjölk i däremot. Mina lattedagar är över tror jag.

14. Läsa recensioner eller bilda egen uppfattning? Jag brukar läsa dagstidningarnas recensioner, eller i alla fall skumma dem, innan jag läser själv. Men mest läser jag recensioner efter att jag läst boken.

10 reaktioner på ”Lite ditt och datt”

  1. Det där med engelska böcker är ett problem. Vi bor ju dessutom i en stad som inte har något vettigt utbud av bra engelska böcker…

  2. Funderar ibland på bokplatta, typ Kindle eller Letto, men vet inte vad det är för skillnad på dem? Men så tycker jag att det är fantastiskt smidigt att läsa på iPad, så det verkar ju onödigt att ha en pryl till…

    /Books ABC fd bokenhanna

    1. Köpte en mest för att jag aldrig får röra iPaden när vi är på semester, så då läser jag på läsplatta istället. Funkar perfekt på stranden dessutom, nästan bättre i solljus än inomhus. Skärmen är lite mörk, därför är jag nyfiken på nya Kindle Paperwhite.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: