Tematrio – Nationaldagen

Det är nationaldagen idag och Lyran vill att vi ska dela med oss av en trio svenska författarfavoriter. Gärna lite okända. En utmaning att inte tipsa om de gamla vanliga alltså.

1. Lina Ekdahl skriver coola dikter med en säregen rytm och ett socialt medvetet innehåll. Jag läser just nu nyaste boken Diktsamling och den är riktigt bra. Här kan du lyssna till hennes dikter på trevliga sajten podpoesi.nu.

2. Lite dramatik kanske? Nu var det länge sedan jag läste Staffan Göthes En uppstoppad hund, men hjälp vad bra den var då. Den gick som tv-serie på Svt för några år sedan, men jag vågade faktiskt inte se den. Dumt kanske, men jag vill att pjäsen ska vila i minnet med ett härligt skimmer runt sig.

3. Och så en roman, som knappast kan kallas okänd, men som däremot är ett ovanligt bra och annorlunda kvinnoporträtt. Boken heter Flickvännen och är skriven av Karolina Ramqvist som gärna får skriva nytt bums. Såg på twitter att min önskan verkar gå i uppfyllelse.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: