Ur sommarens bokskörd 2

Jag fortsätter att bläddra i SvB:s sommarkatalog och här presenterar jag några författare jag ännu inte läst.

Om man gillar Flyga Drake och En halv gul sol ska tydligen Små solfåglar långt bort vara ett hett tips. Författaren heter Christie Watson och boken utspelar sig i Lagos. Den kommer ut i maj på Damm förlag.

Jag har faktiskt aldrig läst något av Monica Ali, trots att jag tror att hennes böcker skulle passa mig perfekt. 16/5 är det recensionsdag för Den okända historien som handlar om vad som skulle kunna ha hänt om prinsessan Diana inte dog i bilolyckan i Paris, utan bara iscensatte sin egen död.

En ny bekantskap är Golnaz Hashemzadeh som i sin bok Hon är inte jag skriver om en invandrartjejs kamp för att lyckas i Sverige. Låter som en intressant bok. Den kommer ut 16 augusti på W & W.

Krokodilernas gula ögon av Katherine Pancol låter som en mysig bok, och trots att jag egentligen avskyr det ordet blir jag sugen på att läsa. Paris, det räcker liksom för mig. Ges ut av Bazar förlag och har recensionsdatum 28/5.

Debuterar gör Sami Said med boken Väldigt sällan fin som handlar om en ung, eritreansk mans studietid i Linköping. Boken kommer ut på Natur & Kultur 6 augusti.

2 reaktioner på ”Ur sommarens bokskörd 2”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: