Ur sommarens bokskörd 1

Katalogen från SvB med Sommarens böcker har legat på vardagsrumsbordet i några veckor nu. Jag har bläddrat, läst och vikt hundöron. Nu börjar det bli dags att fylla på listan med kommande böcker och dessutom skriva några inlägg om böcker jag gärna läser i sommar.

Först några gamla favoriter:

Ann Rosman skriver om Marstrand och jag tycker verkligen om hennes böcker. Dessutom är hon utomordentligt trevlig. Hade nöjet att träffa henne på Formas middag under Bokmässan. Nya boken heter Mercurium, handlar om Metta Fock, den enda kvinnliga fången på Carlstens fästning och en maskerad på samma fästning 2o11. Kommer ut i juni på Damm förlag.

Samma förlag ger ut Nya kontakter av chick-lit-favoriten Sophie Kinsella. Det verkar vara en lagom galen historia innehållande en borttappad förlovningsring och en lånad mobiltelefon. Också den kommer ut i juni.

Andra boken av Anna Fredriksson heter Lyckostigen och kommer ut i maj på Forum bokförlag. Är den hälften så bra som Sommarhuset är den sannerligen läsvärd. Recensionsdatum är 4/7.

Johan Theorin fortsätter att skriva om Öland och bjuder på korta berättelser därifrån i  boken På stort alvar där vi återigen får träffa gamle Gerlof. Den 14 juni kommer den ut på Wahlström & Widstrand.

Lina Ekdahl är en grym poet och i maj kommer hennes nya bok Diktsamling ut på W & W.

Jag tyckte visserligen att Carin Gerhardsens förra bok var något av en mellanbok, men jag längtar ändå efter Gideons ring som kommer ut i juni, närmare bestämt den 18:e.

 

8 reaktioner på ”Ur sommarens bokskörd 1”

 1. Åh, Theorins nya vill jag läsa. Men det påminner mig om att Santa Psyko fortfarande väntar på läsning här hemma…

  1. Har inte heller läst Santa Psyko trots att jag verkligen längtade efter den då den skulle komma ut. Konstigt det där…

   1. Sankta Psyko var tyvärr ingen höjdare om du frågar mig. Snarare en jättebesvikelse. 🙁 Förmodligen är det därför jag känner mig lite sval inför sommarens släpp, som dessutom verkar vara korta berättelser och alltså inte den avslutande delen i Ölandskvartetten man längtat efter.

    1. Nej, trodde det var avslutande delen. Nu blev jag väldigt mindre pepp. Tack för upplysningen. Läste som vanligt lite slarvigt.

 2. En helt annan fråga: jag såg att du kommenterat Dantes bibliotek om där du skrev att du tycker Liselott Willén är bra – jag har aldrig läst henne och vill ha tips från dig vad du tycker jag ska börja med? 🙂

  1. Det var väldigt länge sedan jag läste något av henne, hon har säkert skrivit nytt som jag missat. Skulle ändå tipsa om första boken Sten för sten. Som alltid lite läskigt att tipsa så här konkret. Påminner mig om att jag ska läsa vidare av henne också.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: