enligt O

Tankar från en bokberoende

Året var 1974

Hos Monica hittade jag en kul grej, som hon hittat hos Snowflake. Det handlar om en sida där det går att se vilka böcker som låg på New York Times topplista under olika veckor. Monica har undersökt vad som var hett då hon föddes i mitten av 60-talet.

Jag klickade alltså in här och skrev in mitt födelsedatum och fick fram de böcker som sålde bäst i slutet av april 1974. I princip bara okända titlar och nya namn. I topp låg Burr av Gore Vidal, följd av Watership down av Richard Adams och The snare of the hunter av Helen MacInees. Fyran Jaws av Peter Benchley är en aning mer känd, men kanske främst genom filmen som hade premiär 1975.

Längre ner på listan finns faktiskt ännu en författare vars namn jag känner till, nämligen Harry Kemelman med boken Tuesday the Rabbi saw red. Just böckerna om Rabbi David Small verkar ganska så charmiga. Någon som läst?

När det gäller non-fiction så ser topp-3 ut såhär:

1. You can profit from a monetary chrises av Harry Brown

2. Plain speaking av Merle Miller

3. Times to remember av Rose Fitzgerald Kennedy

Hela listan hittar du här.

Föregående

Dagens bok

Nästa

I min hylla: A

4 kommentarer

 1. Aaaah, Den långa flykten (Watership down), en av de absolut bästa böcker jag läst. Och Hajen (boken) är mycket bättre än Hajen (filmen) 🙂

  • Och där fattade jag vilken bok Watership down var. Måste vara för att du som är född på 60-talet är liiite visare?!

   • Visare vill jag nog inte kalla mig. Äldre? Ja, definitivt. Men visare? Nä 🙂 Snart slår det ju över så man blir lite senil i stället…

    Det beror nog mest på att jag verkligen älskade boken, filmen, låten… allt som har med de stackars kaninerna att göra 🙂

    • Filmen har jag sett, men för väldigt länge sedan. Låten var absolut fin!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: