Jag önskar…

Jag önskar att jag kunde njuta av att läsa. Att jag kunde läsa sida efter sida varje dag och känna att det jag läste flög in i mig och gjorde mig både smartare, piggare och gladare. Jag önskar att jag var helt avslappnad och hade en massa tid över till att läsa precis det jag vill när jag vill.

Istället är jag i stressfasen som brukar vara populär just nu ”göralltsamtidigtsådärlitehalvkasstsåattingentingblirgjortheltochfulltochstressendärförväxer” och tyvärr även i ”jagärväldigtnöjdöverattdetärsolutemendeneeventuellaenergijag samladeförrasommarenärslutsedanlänge” och ”jagorkarintenjuta avsolennujagvillbarasova” medan läsningen ser ut som följer ”jagönskarattjagorkadeläsamenjagsomnarsomenstockeftertvåsidor” eller ”jagärförtröttförattgöraannatänattslötittapåtvpåkvällarna” och när det gäller bloggandet känner jag ”kanskefårjagdåochdåenidemenintetillräckligtbraförattskrivaom” och ”dessutomärjagintetillräckligtpiggförattorkaformulera ensenmening”.

Men jag kommer tillbaka! Och nej, det betyder inte att det kommer bli tyst här alls. Jag ber bara om ursäkt för de inlägg som kanske inte är direkt genomtänkta.

Kanske blir allt bättre när snödropparna faktiskt kommer. Det brukar bli så, men den här tiden på året tycker jag alltid är tung. Jag brukar överleva den genom att som Doris tänka ”fortsätt simma, fortsätt simma” och fortsätta med det mesta om än med en liten autopilot inkopplad. Därför blir det blogginlägg varje dag. Om än av varierande kvalitet.

Jag hoppas att prognoserna stämmer och att det blir en riktigt varm vår. Då ska jag hitta läsinspiration på en solig balkong. Det är livet! Måste bara bli lite piggare så att jag orkar njuta av det.

 

 

8 reaktioner på ”Jag önskar…”

    1. Mars är intensiv för mig också, men verkar bli lite lugnare än februari i alla fall. Ser fram emot nästa bokträff förresten efter att ha läst ditt inlägg…

  1. Idag har jag suttit lutat mot en vägg och inlindad i en filt njutit av min bok och solen på näsan. Det var första gången på länge jag njöt av att läsa och tyvärr får jag nog återgå till den där välkända stressen/hetsen snart igen.

    Nåja, det var mysigt så länge det varade. För att inte tala om den lilla solbrännan jag lyckades skaffa mig. Tjoho! 🙂

  2. Jag är också bara trött (tror det är dödsmörkret under jan-feb som körde slut på mig) + att jag har tusen projekt som ska göras samtidigt. Jag biter väl också ihop, antar jag, men det brukar inte uttrycka sig med ett blogginlägg om dagen. Möjligen ett i veckan. 😉

    Hoppas du får tillbaka energi & läsglädje i alla fall!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: