Underbara Mia

Igår hade jag förmånen att få se Mia Skäringers återkomst till Göteborg med föreställningen Dyngkåt och hur helig som helst. Jag älskade boken, men visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av Skäringer live, men redan då hon äntrar scenen i en minimal bikini inser jag att jag kommer att få skratta ordentligt.

Det krävs mod för att driva så hejdlöst med sig själv som Skäringer gör. Med hjärtat utanpå, ett hjärta som dessutom är fullt av stygn, får vi ta del av hennes liv. Hon berättar om skoltiden, då det gick ut på att vara först söt, sedan snygg och slutligen sexig. Då hon var ett väldigt känsligt barn, överkänsligt till och med, hade hon bäddad in kroppen i ett skydd i form av extra hull. Hon misslyckade därför kapitalt med att vara både söt och snygg och med hjälp av fingrar i halsen och rejält med laxermedel jobbade hon hårt på att i alla fall lyckas bli sexig.

Inte sällan satte jag skrattet i halsen då det Skäringer berättar så ofta är riktigt, riktigt tragiskt. Jag skrattar dock så att jag gråter och dessutom får kramp i kinderna när hon berättar om hur hon planerade att föda sitt första barn hemma enligt det perfekta manus hon skrivit för sig själv och hur det egentligen blev i den fula verkligheten. Hur löser man sömnbrist, sexbrist och alla annan brist? Skaffar ett barn till så klart.

Vi får också möta Tabitha och även den sanslöst tragiska Ann-Marie, som blivit omgjord i Gokväll. Skönt att få hämta andan och skratta åt någon annan, men det är när hon är sig själv som Skäringer är som allra bäst. Fantastiskt bra är det när hon sjunger. Jag visste inte att hon kunde sjunga alls och blev både överraskad och glad åt de otroligt vackra sångerna. De ger en allvarlig och finstämd ton åt föreställningen och balansen mellan skämt och allvar är verkligen bra.

Här kan du lyssna på musiken från föreställningen och det finns också utgiven på cd.

Har du chansen att se Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst tycker jag absolut att du ka göra det. Hon är hur fantastisk som helst, underbara Mia.

3 reaktioner på ”Underbara Mia”

  1. Fint att hon är tillbaka. Det blev en ordentlig sjukskrivning för henne. Såg henne i november precis innan hon klappade ihop stackarn. Hoppas hon hunnit vila ordentligt nu så hon orkar köra ett tag. Det måste ju vara själsmässigt misshandlade med tanke på hur hon lämnar ut sig. Och så bra hon gör det.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: