Fem böcker jag ser fram emot i vår

Det kommer hur många nya böcker som helst och det gäller att välja ut godbitarna. Under våren ser jag extra mycket fram emot de här utgivningarna:

Straff av Ann-Helén Laestadius ges ut 1 februari på Romanus & Selling och är alltså snart här. Boken handlar om en grupp sjuåringar som på 50-talet tas från sina familjer och sätts i nomadskola. Vi får träffa dem då och 30 år senare. Jag förväntar mig riktigt bra och gripande läsning.

Tillfredsställelse av Nina Bouraoui ges ut 28 februari av Elisabeth Grate Bokförlag och det är dags för mig att återupptäcka en favorit. Det var faktiskt några år sedan jag läste något av Bouraoui, kanske för att jag inte tyckt riktigt lika mycket om hennes romaner som de självbiografiska böckerna hon skrivit. Även Tillfredsställelse är en roman, men nu tänker jag läsa.

Den sista vita mannen av Mohsin Hamid kommer ut på Natur & Kultur 16 april och jag ser fram emot att läsa mer av Hamid. Han är en författare som alltid är såväl vass som relevant.

Levande och döda av Christoffer Carlsson ges ut på Albert Bonniers förlag 21 april och med tanke på hur mycket jag tyckt om författarens tidigare böcker har jag höga förväntningar på denna. Levande och döda är den tredje kriminalromanen i serien från Halland och handlar om mord och försvinnande i Skavböke.

Svalors flykt av Majgull Axelsson,ges ut på Norstedts 2 maj och den ser jag verkligen fram emot. I Svalors flykt får vi möta en psykolog och en ovanlig patient. Axelsson är alltid bra!

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: