Alla dessa julavsnitt

I amerikanska tv-serie missar aldrig ett Halloween-firande, men även julen brukar firas rejält. På Disney+ finns en rad olika julavsnitt samlade och det är rätt kul att bläddra runt bland dem. Jag minns t.ex. Black-ish avsnittet med Black Santa (S1:E10) där pappa Dre som vanligt är lite väl hysterisk. Riktigt annorlunda blir det i Vänner (S7:E10) då Ross inte hittar någon passande kostym, utan uppfinner karaktären The Christmas Armadillo. Ross är helt klart en karaktär jag har svårt för, men han vill ändå alltid väl. Ingenting är lagom i Modern Family och tydligast blir det kanske när Claire och Phil ska ställa in julen i säsong 1 (S1:E10). Ungarna är verkligen pyttesmå och avsnittet är värt att se bara för det.

Julfester är ett kapitel för sig och i amerikanska The Office finns en rad julfester som är mer eller mindre misslyckade. Fejden inom festkommittén är ständigt pågående. Kanske är festen med iPoden (S2:E10) som lite väl dyr klapp från Secret Santa ett av de finaste ändå. Som alltid går det fel på kontoret, men det var rätt gulligt att följa Jim och Pam innan de blev ihop på riktigt.

Även i New Girl festas det vid jul och det finns flera bra julavsnitt i serien. Mitt favoritavsnitt (S2:E11) är det som inleds med att Winston får ett tranbär i örat och fortsätter på en fest där Schmidt och Cece gör sitt bästa för att hata varandra, Nick hänger med sin nya flickvän som jobbar som strippa och Jess gömmer sig för Sam. Många fester, många pinsamma situationer och en hel del julkänsla.

Ni har väl inte glömt julfrieriet i Downton Abbeys julspecial efter den andra säsongen, då Matthew friar till Mary? Ett av många fantastiska julögonblick som serien bjöd på. Kanske den enda serien där jag faktiskt såg fram emot julavsnitten.

Vilka favoriter bland julavsnitt har du?

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: