Afternoon Tea med litterära gäster


Eftermiddagens trevligaste samtal var nog ändå det med Gregg Hurwitz, Jane Harper, Elly Griffiths och Helena Dahlgren. Mycket av samtalet handlade om att skriva. Hurwitz fick ett råd av James Patterson att lära sig skriva överallt. Det har han gjort, tex i bilen när hans fru kör. Även Jane Harper är van att leverera då hon jobbat som journalist i många år. Det har hjälpt henne mycket och gjort att hon lyckas skriva även få hon bara har en kort stund över. Griffiths däremot skriver bara hemma i sitt arbetsrum på sin egen dator.

Gregg Hurwitz planerar en lång serie, Griffiths har två serier igång och till min glädje berättar Harper att hon kommer att skriva en serie om Aaron Falk. Hon började däremot inte med en karaktär utan med en idé och hade hon vetat att det skulle bli fler böcker om honom hade hon kanske gett honom en familj för att få fler trådar att dra  i. I oktober kommer andra boken Force of nature ut i Australien.

Mycket annat diskuterades självklart, som jobbiga fans (djurvänner, vapendiggare och andravärldskrigetfanatiker) fina omdömen (från födande fans, läsare som mist sin mor och de som älskar Ruth Galloway), regler för deckare och vilka som inte får brytas (döda aldrig djur), men jag behövde hinna äta också!

Märkligt egentligen att äta och lyssna till ett författarsamtal samtidigt. Speciellt när Gregg Hurwitz talar om hur man bäst skär halsen av någon. Då finns en risk att maten hamnar fel. Research är viktigt är honom och han vill gärna göra en hel del innan han börjar skriva. Det blir många samtal till diverse experter för att få allt rätt. Han prövar också mycket själv, som MMA inför serien om Orphan X.

4 reaktioner på ”Afternoon Tea med litterära gäster”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: