Författare jag inte läst, men nog skulle gilla del 8

Jag tänkte ta upp min gamla inläggsserie om författare jag av någon anledning inte läst något av, trots att jag borde gilla det de skriver. Linn Ullman är en sådan författare.

Egentligen är jag lite skeptisk till Ullmans senaste bok De oroliga, då jag brukar ha svårt för böcker som i princip är självbiografiska, där kändisbarn ska gråta ut. Nu har just denna bok fått fantastiska recensioner och dessutom har bokälskare jag brukar lita på också höjt den till skyarna. Annars finns det ju fler böcker att välja på.

Vad tror ni, är Linn Ullman en författare som skulle passa mig? Vilken bok är bra att börja med?

 

Foto: Agnete Brun

6 reaktioner på ”Författare jag inte läst, men nog skulle gilla del 8”

  1. Jag har läst en bok av Linn Ullman och gillade den inte. Tror att den kändes trist på något sätt (det var några år sedan). Jag har enormt svårt för nordiskt tungsinne i böcker. Har hört mycket gott om De oroliga, men beskrivningen av handlingen får mig inte att jubla. Trots det kan det kanske vara idé att testa, alltid trevligt att bli motbevisad.

  2. Jag läste min första Linn Ullmann-bok för inte alls så länge sedan, Innan du somnar. Vet inte alls om den bör räknas som en av hennes bästa eller inte, men jag gillade den i alla fall. Vill absolut läsa mer framöver! Tror att jag De oroliga ligger rätt bra till också, även om jag håller med dig om att den typen av böcker inte är något jag dras till i första hand heller… Men den verkar rätt lovande.

  3. De oroliga är väldigt långt från kändisbarn som gråter ut så det behöver du inte frukta. Jag tycker om allt hon skrivit men de oroliga är briljant!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: