Ett trevligt samtal

Ibland måste man göra saker som känns lite småläskiga. För ett par veckor sedan föreläste jag inför en massa engelsklärare och var sjukt nervös. I förrgår fick jag både återkoppling från deltagarnas utvärdering och ett mail med frågor från en av dem. Resultatet var över förväntan, även om jag själv redan precis efter föreläsningen kände att vissa saker kunde förbättras.

Idag var det dags igen, inte för någon föreläsning, men för något jag inte gjort förut. Jessica Schiefauer gästade skolan och hon ville ha en samtalspartner. Eftersom jag läst hennes böcker blev jag tillfrågad och den spontana tanken ”inte ska väl jag” blev istället ett lika spontant ”men självklart”. Det är jag glad för. Inför fler elever än jag är van vid samtalade vi om böcker och skrivande i ett samtal som blev både naturligt och trevligt. Väldigt roligt.

Ofta när jag sitter och lyssnar på samtal eller seminarier haar jag tänkt på att faktiskt vara den som samtalar med olika författare, men slagit bort det för det där dumma ”inte ska väl jag”. Idag gjorde jag det och faktiskt kände jag att det är något jag gärna gör igen. I alla fall med författare som är lika trevliga och generösa som Jessica Schiefauer. Det var riktigt roligt att själv få ställa frågorna och putta samtalet i den riktning som kändes givande för mig, istället för att vara en passiv (om än bloggande) åskådare.

Ikväll är det Elin Boardy som samtalar med Jessica Schiefauer på Lerums Bibliotek kl 19.00. Det blir säkert minst lika bra och trevligt.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: