Mina svar på Ö

Ö

Här kommer mina svar om kvinnor på Ö.

Vem är din favoritförfattare med för- eller efternamn som börjar på Ö?

Elisabeth Östnäs är kanske inte riktigt en favorit, då jag bara läst en bok av henne, men eftersom den var så bra får hon vara med. Feberflickan heter boken och den är härligt småläskig. Hon har också påbörjat serien Sagan om Turid och efter första delen Kungadottern, belönades hon med Slangbellan. Del 2 som heter Krigstid kommer ut i maj.

Finns det någon annan kulturpersonlighet på Ö som du gillar?

Det får bli en författare till nämligen Helena Österlund som bland annat skrivit fantastiska Ordet och färgerna, en bok som består av två långa dikter som heter just ordet och färgerna. Österlund belönades med Borås debutantpris 2011. Senaste boken heter Självporträtt (är läpparna på något särskilt sätt när de väntar).

Vilket kulturellt verk av och/eller om en kvinna, med Ö i titeln vill du lyfta fram?

Ömhetsbevis är visserligen regisserad av en man, men det är Shirley McLaine och Debra Winger spelar huvudrollerna som modern och den döende dottern. Det var länge sedan jag såg den, men det är en film som stannar kvar.

Finns det någon författare eller någon annan kulturpersonlighet på Ö som du ännu inte upptäckt, men är nyfiken på?

Jag är nyfiken på norska Gunnhild Øyerhaug som än så länge bara gett ut boken Vänta, blinka, men som verkar vara en spännande författare.

5 reaktioner på ”Mina svar på Ö”

  1. Vänta, blinka vill jag läsa. intressant med grannländernas yngre författare.
    tack för den här utmaningsomgången! väntar med spänning på nästa

  2. Elisabeth Östnäs hade jag ju kunnat ha haft med under fjärde punkten. Den där Feberflickan har jag varit nyfiken på länge nu 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: