#sommarlovmedkulturkollo #ljud

Ljud är liksom inte min grej. Ljud som stör alltså. Musikljud gillar jag om det är musik jag tycker om vill säga, annars är det skit. Andra ljud som jag gillar är vågskvalp, fågelkvitter, ugglor som hoar, vind, regn på taket (om jag inte vill eller måste gå ut) och barnens skratt (om de inte spårar ut totalt).

Men egentligen gillar jag få ljud och trycker allt som oftast in öronproppar i öronen för att slippa oljuden i världen utanför. Inte heller gillade jag ljudböcker, tills för helt nyligen. Nu i vår har jag börjat lyssna så smått, men ännu ingen skönlitteratur, utan sakprosa. Det är som om jag koncentrerar mig bättre när det handlar om saker jag kan lära mig, då kliver studenten fram, inte den drömmande läsaren som försvinner bort från berättelsen.

Jag hoppas hitta fler guldkorn. Har du några förslag?

 

1 reaktion på ”#sommarlovmedkulturkollo #ljud”

  1. Jag är också känslig för ljud och fördrar nog rätt låg ljudvolym generellt. T o m musik jag själv väljer vill jag gärna ha på rätt låg volym.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: