Colleen McCullough är död

9471b

Foto: Louise Donald

Oj vad jag älskade Törnfåglarna, både boken och tv-serien. Jag läste boken säkert tio gånger och såg tv-serien minst lika många gånger. Idag fick jag reda på att författaren Colleen McCullough avlidit 77 år gammal. De senaste 40 åren har hon bott på den lilla ön Norfolk Island, som ligger utanför Australien i Stilla Havet. Hon avled på det lokala sjukhuset i torsdags.

När jag läser om Colleen McCulloughs böcker inser jag att jag faktiskt bara läst tre av dem. Förutom Törnfåglarna läste jag Tim som barn/ung och sedan Damerna i Missalonghi när jag var lite äldre. Hon har dock alltid varit en aktuell författare i mitt sinne, tack vare sina mest kända böcker.

McColloughs sista svenska förlag var Forum och där gav hon senast ut Miss Mary Bennets självständighet som är en fortsättning på klassikern Stolthet och fördom. Den tar vid 20 år efter den ursprungliga historiens slut och fokuserar på mellansystern Mary.

McColloughs sista bok blev dock Bittersweet, som bekrivs som hennes första episka roman sedan Törnfåglarna. Den handlar om fyra systrar, två tvillingpar, och deras liv. De går alla på sjuksköterskeskola och vi får sedan följa deras karriär och kärlekshistorier. Bittersweet utspelar sig i Australien under depressionen.

2 reaktioner på ”Colleen McCullough är död”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: