Jag är försiktigt optimistiskt

blood-harvest

Jag vet inte riktigt varför det tog tre försök innan jag tog mig igenom Blood Harvest, min första bok av S J Bolton. När jag nu läste den för tredje gången tyckte jag inte alls att inledningen var seg, inte heller hade jag svårt att hålla koll på de många personerna och alla försvunna ungar. Istället föll jag handlöst för kyrkoherden Harry och tyckte mycket om att följa hans något ovanliga kärlekshistoria, om man ens kan kalla det så. Evi är en arg psykolog med ett dåligt ben och kanske inte direkt den enklaste person att varken tycka om eller ha ett förhållande med. Jag kan dock inte låta bli att absolut älska henne.

Och så miljön, den engelska byn där kyrkan står i centrum och där traditioner och invanda mönster är starka. Lägg där till ett spöke och några döda spädbarn, som kanske blivit mördade, en galen mamma som hävdar att hennes dotter inte alls dött på det sätt som polisen trott, elaka mobbare och du får en spänningsroman helt i min smak.

Familjen Fletcher är också nya i byn och de har tre barn. Den lilla flickan Millie verkar ligga i farozonen, då någon lockar upp henne på en farlig plats i kyrkan varifrån flera barn ramlat handlöst. Hennes ena bror menar att någon försöker ta sig in i deras hus och talar om att han sett en liten spökflicka. Självklart är det ingen som tror honom.

Blood Harvest är en läskig och klaustrofobisk bok som gör mig lätt panikslagen på sina ställen. Jag kommer definitivt att läsa mer om Bolton, då jag tror att jag kan ha hittat en ny favoritförfattare. Jag är i alla fall försiktigt optimistiskt. Vad ska jag fortsätta med tycker ni?

6 reaktioner på ”Jag är försiktigt optimistiskt”

  1. Har läst den här på svenska i vintras, tyckte inledningen var lite småseg men sen blev det väldigt spännande! Serien om Lacey Flint har jag fått intrycket att bör läsa i den ordning böckerna skrivits för bästa resultat. Jag har läst den första 🙂

  2. Jag tycker att Blood Harvest är den sämsta av Boltons böcker. Lacey Flint-serien är helt fantastisk, framförallt Now You See Me (första). Sacrifice är också otroligt bra. Awakening är helt okej, men når inte riktigt lika långt som S och L.F. Du har mycket bra läsning framför dig! =)
    Cecilia

  3. Har precis läst ut denna och blev lite besviken då jag tycker Lacey Flint-böckerna är mycket bättre! Man får återse både Harry och Evi i Livrädd (Lacey Flint #2) och sånt är alltid kul tycker jag 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: