Gamla godingar 7

20130626-165717.jpg

Vad hände egentligen med Robert McLiam Wilson? Han skrev några fantastiska romaner på 90-talet, varav två gavs ut på svenska, men sedan blev det tyst. British Council berättar att hans roman Extremists ska publiceras inom kort, men google lite att berätta. Kanske kom den ut 2006, eller så har den skjutits upp och fortfarande inte publicerats.

Hur som helst var Eureka Street en av mina största läsupplevelser och kanske den bok som fick mig att inse varför problematiken i Nordirland var så stor då. Vi får följa två pojkar, en katolik och en protestant. En vanlig, men ovanlig historia om vänskap.

Även Robert McLiam Wilson finns med på Grantas lista över mest lovande brittiska författare och där hamnade han 2003, alltså flera år efter det att hans senaste roman publicerats. Nu börjar jag bli nyfiken på den där listan. Kan det vara så att den publiceras vart tionde år och att det finns en ny i år?!

Återkommer om det.

3 reaktioner på ”Gamla godingar 7”

  1. Ja, en ny Granta lista Best of young British novelists kom i April 2013. Med Zadie Smith, Adam Thirlwell, Taiye Selasi, Naomi Alderman… Rätt interessant att se vem som (inte) är med.

  2. Heureka Street är en av de bästa romaner jag har läst. Genialisk blandning av realism och något helt annat.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: