Let’s go, let’s go…

Vilken är din favoritmiljö i böckernas värld?

Så lyder frågan i veckans bokbloggsjerka. Det är en fråga som är både väldigt svår och extremt enkel att svara på. Jag tycker om att läsa om miljöer jag känner till och tycker om, samt miljöer jag gärna skulle besöka. Främst tycker jag om när miljöerna är så levande beskrivna att jag genom läsandet förflyttar mig dit.

Sedan finns de konkreta platserna som jag gärna läser om. Som Göteborg, eller Brighton eller London eller någon annan plats jag besökt många gånger. Eller Paris, som jag visserligen bara besökt några gånger, men älskar. Eller Kenya som är ett land jag tycker är fascinerande. Eller Indien, som jag aldrig besökt och skräms lite av, men älskar att läsa om.

Men som sagt, viktigast är att miljön är väl beskriven. Att jag känner dofter, hör ljud och ser allt framför mig. Det är det viktigaste av allt.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: