Det där med nyårslöften

Jag simmade i morse och sedan januari har denna stund blivit mycket trevligare. Det handlar inte alls om min eventuella form och kondition utan istället om andras brutna nyårslöften. Det är gott om plats i bassängen och då är det bra mycket bättre att simma.

Nyårslöften ja. Kanske dags att fundera över hur mina litterära sådana går. Med själva motionerandet går det ganska bra faktiskt. Frukost med tillhörande lässtund i simhallen gör att det blir lite lättare att faktiskt ta sig dit. Idag började jag läsa Det borde finnas regler av Lina Arvidsson och den verkar väldigt lovande.

Övriga nyårslöften går minst sagt sådär. Eller fel, de mer filosofiska löftena från Lyrans tematrio håller jag rätt så bra. Jag har läst det jag har lust till i stor utsträckning, läst en del nya författare. Tyvärr har jag ännu inte återupptäckt så många författare och med hyllvärmarna går det inte alls bra. Däremot har jag lånat mycket på biblioteket.

Jag har unnat mig en del lästid, men det har varit lite motigt ändå. Visst har jag läst och visst har jag läst mycket bra, men den där riktiga läsglädjen har inte riktigt infunnit sig. Nu har jag dock läst ett par riktigt bra ungdomsböcker och det känns som om flytet är tillbaka. Hoppas, hoppas!

När det gäller geografi har jag varit riktigt kass. Nästan bara svenska, brittiska och amerikanska författare hittills. Skärpning på det. Några boktolveböcker har det blivit, en andra chans och en Strindberg. Jag behöver läslust för att kunna ge mig på mer utmanande böcker, går det trögt vill jag mest lyxläsa.

 

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: