Peppning enligt Zlatan

Jag skulle visa dem, och som jag ska, jag spelar bättre när jag är arg. Tänk på det, ser ni mig rasande, bli inte oroliga. Okej, jag kan göra  något dumt och få rött kort. Men för det bästa är det ett bra tecken. Hela min karriär bygger på viljan att slå tillbaka […]

 

Läser Jag är Zlatan och förundras över vad det är som driver honom. Att han alltid kämpar för att bli sedd och för att vinna. Att han aldrig blir nöjd. Den lille killen från Rosengård, som de andra föräldrarna inte ville ha i laget, bli aldrig av med känslan av att inte passa in.

Och så några råd till unga som söker sin väg:

Det finns tusen vägar att gå, och den som är speciell och lite avig är ofta den bästa. Jag hatar när de som skiljer ut sig trycks ner. Hade jag inte varit annorlunda skulle jag inte suttit här och vad jag menar är självklart inte: Var som jag. Försök bli som Zlatan! Inte alls! Jag snackar om att gå sin egen väg, vad den vägen nu är, och det ska fan inte skrivas på några listor eller komma med utfrysningar bara för att du inte är som de andra.

Men det är klart, det är inte bra om du sabbar den scudetto du lovat till din klubb för att du har ett jävla humör.

5 reaktioner på ”Peppning enligt Zlatan”

  1. Jag lyssnar på den som ljudbok i bilen just nu och är otroligt fascinerad av honom. Jag kan inte säga att jag alltid förstår honom, men den ger ju defintivt en annan bild av Zlatan än media gör.

  2. Jag hade precis läst det här inlägget så kom min Stora E och var lite ledsen för ”hon är konstig, inte som alla andra.” (Det handlade om vilken mat man gillar så det var inte så allvarligt. Så vi läste om Zlatancitatet, tillsammans. Hon sträckte på sig och gick iväg och dansade till sin playlist ”dans tjejen”. 🙂

    1. Det är alldeles för lätt att känna sig konstig tyvärr. Storebror är grymt rädd för att vara annorlunda, medan lillebror tycker att det är rätt kul.

  3. Det är lustigt men allt det som gör att jag delvis irriterar mig på Zlatan är just det som gör att jag även beundrar honom.

    Han är en stor fotbollsspelare och en enorm personlighet.

  4. Läser också boken nu och jag kommer på mig själv med att le gång på gång när jag läser. Han verkar ha glimten i ögat, dessvärre verkar media ha gjort honom till en annan person än den han egentligen är. Jag tycker han får upprättelse i denna bok!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d