enligt O

Tankar från en bokberoende

Bokgeografi Sydafrika

Vi drar söderut idag, även från där jag är, och landar i Sydafrika. Ett land jag gärna skulle vilja besöka någon gång. Mina böcker först, era sedan!

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Sydafrika eller är skriven av en författare med anknytning dit.

J M Coetzee är nobelpristagaren som var den första (och i princip ende) som jag läst innan tilldelandet av priset.  Jag rekommenderar varmt hans bok Onåd. Har även I väntan på barbarerna i hyllan, men som vanligt har jag inte hunnit längre än till bok nummer ett. Varför blir det alltid så?

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Sydafrika. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Nadine Gordimer fick Nobelpriset 1991 och den bok jag än så länge läst av henne är den fantastiska Husvapnet där vi får följa en mördares föräldrar. Jag vill definitivt läsa fler böcker av henne och det finns ett gäng översatta till svenska och t.ex. Ett tillfälligt möte verkar riktigt bra.

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Sydafrika, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag skulle definitivt vilja läsa något av Rachel Zadok och boken Sommarsquash tokolosh vinner på den fantastiska titeln.

Föregående

Tänkvärt citat

Nästa

Hjälp en stackars bloggläsare!

5 kommentarer

 1. Onåd har jag också läst. Jag gillade den jättemycket, men av någon anledning har jag efter det inte läst fler böcker av Coetzee. Bättring, Frida, bättring.

  Sommarsquash tokolosh! har jag också läst, och jag tyckte det var en fantastisk bok. Skulle vara intressant att höra dina tankar om den!

  Jag läser också Tidsresenärens hustru nu, undrar om vi kommer tycka lika, eller om det blir som med Den amerikanska flickan?!?

  • Jag gillade Tidsresenärens hustru! Recension kommer snart. Har inte heller läst mer Coetzee och inte heller något mer av Gordimer. Varför blir det så ofta så?

   • Jag vet inte? Kanske att man redan har “bockat av” den författaren och vill testa någon annan. Men med vissa författare läser man ju allt, så den teorin spricker ju ganska snabbt…

 2. Både Coetzee och Gordimer är fantastiska författare som jag läst och gillat. Sommarsquash tokolosh finns på min läslista så det vore kul att höra vad du tycker om den. Jag har några andra tips här:
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2011/02/bokgeografi-sydafrika.html

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: