Just nu i november 2023

Det är november. En månad som tävlar med januari om att vara årets värsta. Oftast vinner november. Efter att ha varit ledig ett par dagar är jag ändå lite mer förlåtande. Berätta gärna om ditt kulturella läge just nu och kika in hos Anna, Helena och Ulrica som också delat med sig av vad de gör just nu.

Just nu läser jag Satansviskningar av Sami Said. Bra, men tung. Jag varvar med Samtal om natten av Claire Daverley, som visserligen är tung på sitt sätt, men mer lättläst. Översättningen är dock riktigt dålig, vilket stör läsningen.

Just nu tittar jag på Alla mot alla, som vanligt. Vi ligger rejält efter i år, så avslöja inga detaljer, tack. Jag har också börjat se The Gilded Age, men inte riktigt fastnat ännu. Det borde vara en serie i min smak, men vissa skådespelare lyckas inte riktigt övertyga i kostym.

Just nu lyssnar jag en hel del på FINNEAS. Lagom soft att ha i bakgrunden. Jag har också börjat lyssna ikapp på P3 Historia efter en tids uppehåll. Just nu återvänder jag till programmet om Selma Lagerlöf, då mitt årliga Lagerlöf-läsprojekt inleds i Svenska 2 på måndag. Nya P3-serien Kontra ligger i pipeline.

Just nu njuter jag av att vara på hotell. Eller det hoppas jag i alla fall. Inlägget tidsinställdes innan vi åkte hit. Jag hade gärna velat åka på en längre semester till något varmt land, men Göteborg i regn med maken funkar fint det också.

Just nu längtar jag efter dagar utan regn. Det blir så galet mörkt när det regnar hela dagarna. November är mörk och hemsk även utan regn och det lilla dagsljuset behövs. Fick tipset om att börja fokusera tidigt på jul och julpynt, men jag gillar ju inget av det. Köpte dock en amaryllis i torsdags och den kanske livar upp lite.

7 reaktioner på ”Just nu i november 2023”

  1. November är verkligen tråkig, allt är bara grått och trist. Här regnar också, hela tiden känns det som. Just i dag ska det bara vara mulet, sägs det, så det blir en långpromenad. För att få lite dagsljus i alla fall.

  2. Och jag skulle kommentera hos dig och Anna via Jetpack-appen igår eftersom jag var på konsert men då står det ”kommentarer inaktiverade”. Men hos Lotten gick det bra! Jag gillar ju november men verkar vara ensam om det. Det är otroligt vackert även med alla gråskalor sen längre fram när löven trillat av!

    1. Märkligt! Tror det är tidsomställningen och det plötsliga mörkret som gör att november är tung. I Göteborg är det dessutom få dagar utan regn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: