Rosenträdgårdens hemligheter

Jag läser vidare i serien om familjen Winther och i den tredje boken Rosenträdgårdens hemligheter, lämnar vi Norge för Storbritannien. Dottern Rose skickas nämligen till sin mammas familj för att komma bort från en olämplig kavaljer och Karen följer med som hennes sällskapsdam. På det lantliga godset Oaktree Manor är livet långt ifrån det Rose är van vid. Hennes morfar, Lors Ashmore, är sjuk och håller sig mest på sitt rum och hennes mormor, Lady Ashmore, är både otrevlig och sträng. Hennes moster Elizabeth är en annorlunda bekantskap. Hon talar inte med någon och tillbringar mesta tiden i trädgården. Även Rose tar för vana att promenera runt ägorna och blir vän med en av trädgårdsmästarna.

Det finns inte mycket att göra på Oaktree Manor, men tillvaron muntras upp lite då Lillian, änka efter Lord Ashmores bror, kommer på besök. Hon har länge bott i Indien, har hennafärgat hår och Lady Ashmore avskyr henne. Ännu mer avskyr hon hennes son Dimpy, som är den som kommer att ärva Oaktree Manor, då döttrar självklart inte kan göra det. Lillian är nog min favorit och henne hade jag gärna fått veta mer om. Även Rose växer faktiskt i den här boken och blir något mer än en bortskämd rikemansdotter. Berättelsen är lite övertydlig ibland, men jag tycker ändå om att få hänga på Oaktree Manor. För den som vill ha en lättläst och välskriven serie med feministisk ton är Katrine Wessels böcker perfekta.


Om boken

Rosenträdgårdens hemlighet av Katrine Wessel, familjen Winther del 3, Bokförlaget Polaris, (2021), 315 sidor

Översättare: Eva-Maria Gelotte

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: