Just nu i augusti 2023

Första lördagen i månaden betyder att det är dags för en just-nu-enkät. Det blev sen semester för oss i år då 18-åringen jobbat tills nu och vi gärna ville vara tillsammans hela familjen i alla fall en vecka på semestern. Just nu befinner vi oss därför i Fuengirola där svärmor har en lägenhet. Här har vi spenderat sommarsemestern många gånger. Tyvärr åker vi hem redan imorgon och lämnar kvar 18-åringen som snart får sällskap av vänner. Nervöst är bara förnamnet, men samtidigt är det verkligen både skönt och kul att barnen växer och blir självständiga.

Just nu läser jag ganska mycket och det är skönt. Bland annat har jag läst vidare i serien om familjen Winther av Katrine Wessel och ska just påbörja bok fyra Eleonors modiga val. Parallellt läser jag Rebellen Vasa av Gustaf Skördeman.

Just nu tittar jag på allt och inget. TV:n brukar stå på när vi är här, men väldigt lite är på engelska. VM-matcher (om jag är vaken) blir det en del.

Just nu lyssnar jag på vågskvalp och grannar vid poolen (om än inte samtidigt). I öronen finns ganska ofta Blurs nya skiva Ballad of Darren och hjälp så bra den är. Lika bra som de första, legendariska albumen från 90-talet, men svartare och med en mer komplex ljudbild som jag verkligen gillar. Mest låter det som Blur, men jag hör också The Beatles och David Bowie. Sjukt bra. På kvällarna här i Spanien (och annars när vi har spelkvällar) brukar vi turas om att välja musik och det är kul att upptäcka ny musik via ungarna.

Just nu njuter jag av att vara här och göra väldigt lite. Jag försöker verkligen att tränga bort tankar på jobb och vardag och bara vara.

Just nu längtar jag inte efter speciellt mycket. Om jag orkar planerar jag att dra till Louisiana Literature i augusti, men även tankar på det får vänta tills vi är hemma igen.

 

Inlägg finns även hos Anna och Ulrica. Kika in och uppdatera oss gärna på vad du gör just nu.

10 reaktioner på ”Just nu i augusti 2023”

  1. Kul, jag visste inte att Blur gjort en ny platta. Kanske ska lyssna på den någon dag då. Jag var aldrig ett superfan men hade ändå typ alla 90-tals-skivor på CD tror jag. Gillar Birthday!

    1. De var stora favoriter för mig på 90-talet, men har tappat bort dem lite. Nya albumet känns som ett gammalt, men ändå med ett nytt perspektiv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: