Fem låtar som andas 80-tal

Allt går i cykler, så också musiken. Inspirerad av Sweet Dreams Öxnehaga, som jag skrev om i torsdags, listar jag idag relativt nya låtar som låter som om de vore utgivna på 80-talet. Då räknar jag inte Ghosts again, senaste singeln från Depeche Mode som verkligen doftar 80-tal, men de var ju med redan då och har snarare hittat tillbaka till sina rötter. Skillnaden är att Dave Gahan sjunger sjunger mycket bättre nu än när Depeche Mode släppte Speak and Spell 1981. Då var de här artisterna för unga för musikbranschen, de flesta av dem var inte ens födda.

New light, John Mayer, (2018) andas verkligen 80-tal. Kanske är det synthtrummorna som gör det. Videon är för övrigt fantastisk och förstärker 80-talskänslan ytterligare.

Can’t tame her, Zara Larsson, (2o23) hade lika gärna kunnat vara en av låtarna på soundtracket till Flashdance från 1983.

As it was, Harry Styles, (2o22) är en riktigt peppig poplåt med rejäl 80-talskänsla. Benvärmare på!

Noone dies from love, Tove Lo, (2022) bjuder på ett fantastiskt synthigt sound som jag verkligen gillar.

Save your tears, The Weeknd, (2020) skulle verkligen ha kunnat getts ut på 80-talet, men det gäller å andra sidan många av hans låtar. Versionen som han sjunger tillsammans med Ariana Grande är nästan ännu mer autentisk.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: