Fem böcker med trädgårdstema

Vi har haft fantastiskt vårväder ett tag och det börjar bli dags att fixa i ordning växthuset inför odlingssäsongen. Än är det för kallt på nätterna för att jag ska våga sätta ut något, men det finns ju en massa annat att göra. Som att lista böcker med trädgårdstema till exempel.

Gröna fingrar sökes av Annika Estassy utspelar sig i ett koloniområde där Agnes har en stuga som hon tyvärr inte längre kan bo i hela sommaren då hon just genomgått en cancerbehandling. Istället hyr hon ut den till Leyla och hennes son Hugo som får en fin sommar.

Regnmannen – En trädgårdsberättelse av Jonas Karlsson handlar om Ingemar som ganska nyss blivit änkling och därmed får ta över ansvaret för trädgården som hans fru alltid haft. Det är en ovanligt torr sommar och det krävs mycket vatten för att lyckas.

I hjärtat av Ådala av Åsa Liabäck får vi lära känna de boende i koloniområdet Ådala. Den första av flera fina böcker om ett gäng udda figurer som finner varandra.

I min trädgård vill jag vara Karin av Elisabeth Svalin Gunnarsson är ingen skönlitterär bok, utan en fantastisk bok om Karin Larsson och den trädgård hon skapade kring Lilla Hyttnäs i Sundborn.

Betongrosor av Angie Thomas handlar om Maverick som arbetar extra i en lokal affär och dessutom hjälper ägaren att sköta hans rosor. En ganska liten del av boken, men en viktig sådan.

4 reaktioner på ”Fem böcker med trädgårdstema”

  1. Hwang Sok-yong ”Den gamla trädgården”, har väl kanske inte så mycket trädgårdstema, men det är en mycket bra bok

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: