Äkta kärlekar

De tre böcker jag läst av Taylor Jenkins Reid har alla varit mycket bra och förväntningarna var ganska höga när jag började läsa Äkta kärlekar. Första meningen lyder: ”Middagen tillsammans med min familj och min fästman lider mot sitt slut när min man ringer.” och tala om att skapa dramatik direkt. Huvudpersonen Emma har haft två stora kärlekar i sitt liv. Dels ungdomskärleken Jesse som hon levde ett liv fyllt av äventyr med. Mannen hon gifte sig med och som försvann ett år senare. Sedan finns Sam, mannen som hon också kände som ung och som lockade henne tillbaka till livet i en situation där hon trodde att hon aldrig skulle våga älska igen.

Vi får sedan läsa om Emmas liv. Hur hon träffar Jesse, förlorar honom och träffar Sam. Hur hennes liv med de två männen var helt olika och hur hon nu behöver välja mellan dem. En känslofylld berättelse, men tyvärr inte speciellt bra. Taylor Jenkins Reid kan konsten att skriva om kärlek på ett sätt som inte känns banalt och inte heller onödigt smörigt. I just den här boken har hon dock inte riktigt lyckats, utan hon faller i en del klichéartade fällor. Det är synd. Kanske handlar det om att Äkta kärlekar är en bok som kom ut 2016 och att författaren faktiskt blivit väldigt mycket skickligare sedan dess. Att boken nu blir film är säkerligen anledningen till att den plockats upp och översatts.

En liten besvikelse alltså, vilket inte betyder att Äkta kärlekar är en dålig bok, men den når inte upp den nivån som Taylor Jenkins Reid gjort med sina senaste böcker. Jag får helt enkelt läsa Carri Soto is back istället.


Om boken

Äkta kärlekar av Taylor Jenkins Reid, LB förlag, (2023), 318 sidor

Originaltitel: One true loves

Översättare: Lisbet Holst

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: