Veckans kulturfråga v.8 2023

Igår inleddes årets Bokrea och jag gav några tips på böcker jag tycker är värda att köpa. Eftersom jag redan läst dem kommer jag inte att köpa just dessa titlar och frågan är om det blir något köpt alls. Jag läser ju nästan bara e-böcker numera. Veckans kulturfråga handlar trots detta om Bokrean.

Planerar du att köpa några böcker under Bokrean?

Vilka genrer brukar du prioritera?

Jag köper ofta kokböcker på rean, vilket egentligen är dumt då jag sällan använder dem. Jag gillar ändå tanken på att de finns och när ena sonen blev vegetarian hade jag stor hjälp av vegetariska kokböcker som inspiration. I år har jag inte beställt några kokböcker, men väl ett par serieböcker, Harry Martinssons Aniara av Knut Larsson och Punkserier av Mare Kandre. Lyrik brukar jag också leta efter och i år har jag hittat Vem vänder i ljus mitt mörker, samlade dikter av Anna Greta Wide. Sedan råkade Vad jag saknades här av Jila Mossaed slinka med till fullpris, då det är en bok jag behöver äga.

Troligen kommer jag att ta ett varv eller två i min lokala bokhandel också. Det är trots allt rätt kul att botanisera bland reaböckerna.

15 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.8 2023”

  1. Jag trodde att jag redan svarat, men nu syns inget så jag försöker igen. Jag inbillar mig att jag kommer att hoppa över bokrean i år, eftersom jag har en hel del böcker i hyllan som väntar på mig. Men det betyder inte att jag kommer att lyckas i min föresats. Rätt vad det är har fötterna tagit med mig till bokhandeln (eller till Ica Maxis montrar med reaböcker) och då kan det plötsligt följa med någon bok hem.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: