Bokmässepepp med Melody Farshin

Melody Farshin är stå-upp-komikers som blev författare. Hon är aktuell med 100K som är den tredje och avslutande (?) delen i serien om tvillingarna Aicha och Ali som växer upp i en förort där våldet är ständigt närvarande. Melody Farshin är själv uppvuxen i Husby och skriver med en trovärdighet som verkligen behövs inom litteraturen. Vill du läsa hennes trilogi är det med Mizeria du ska börja. Jag lovar att du kommer att gå direkt vidare till uppföljaren Lowkey. Jag tillhör inte målgruppen, men tycker verkligen om de tre ganska olika böckerna som bildar en fin helhet.

Här kommer Melody Farhins svar på mina fem snabba frågan om Bokmässan.

Äntligen en “riktig” Bokmässa igen. Hur peppad är du?

Mycket glad! Var där förra året och det kändes som en apokalyps. Den stora ytan på mässan, anpassad till restriktionerna, blev väldigt mycket eko.

Hur ser din medverkan på Bokmässan 2022 ut?

Jag gästar vid fyra punkter i år 🙂
24/9 Komik och tragik – Café skriva
24/9 Att (inte) känna igen sig i litteraturen
25/9 Om språk, barn och orten med Berättarministeriet
25/9 Unga i miljonprogrammen

Vilka programpunkter vill du själv se?

Den viktigaste frågan för min del är frågan om representation, så allt som berör det väcker mitt intresse.

Vilken monter missar du inte?

Såklart vår hemma-montern inom BC *

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Var beredd på en konstant ljudnivå som kan vara dränerande för den som inte gästat tidigare. Ett boksamtal behöver inte nödvändigtvis vara så harmoniskt och stilla som man kan tro, utan det kan ske parallellt med 3 andra montersamtal där ingen hör varandra. Var beredd på surrighet, ha en mötesplats vid borttappning av ditt sällskap och ta paus för hjärnan i hörsalarna 🙂

* Bonnier Carlsen

Foto: Caroline Andersson Renaud

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: