enligt O

Tankar från en bokberoende

En lista med sommarens bästa

Johannas deckarhörna har börjat med Veckans topplista och den här veckan ber hon oss att lista de fem bästa läsupplevelserna i sommar.

 1. Bäst i sommar var Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Lite trög att komma in i, men sedan var jag totalt fast och grät mig igenom de sista hundrafemtio sidorna.
 2. Annabelle av Lina Bengtsdotter är en av de bästa spänningsromaner jag läst i sommar. Välskriven och intressant.
 3. Lika bra var Hetta av Jane Harper, som har en del gemensamt med Bengtsdotters bok. Även Harper är debutant.
 4. Memorys bok av Petina Gappah försökte jag läsa under vårterminens slutspurt, men gav upp. Jag gav den en ny chans och älskade.
 5. Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Bjørk var också riktigt bra. Det har blivit många deckare i sommar, länge sedan min läslista såg ut så.

Föregående

Down Under — om att hitta sig själv

Nästa

Författare jag inte läst, men nog skulle gilla del 9

13 kommentarer

 1. Har bara läst Annabelle och Det hänger en ängel, tyckte också de böckerna var riktigt bra. Jag är rätt så nyfiken på Ett litet liv, men kommer nog vänta tills hypen dött lite grann innan jag läser den 🙂

  • Det är en bok som kräver sammanhängande lästid! Tyckte den var trög inledningsvis och hade kanske gett upp om det inte var semester.

 2. Åh, tre deckarfavoriter på din lista! Kul! Ett litet liv har jag just fått hem, hoppas hinna läsa den under hösten. ☺️

 3. Ett litet liv och Annabelle var riktigt bra!

 4. Hetta tyckte jag om, Det hänger en ängel ensam i skogen tyckte jag var OK. Annabelle är jag nyfiken på.

  • Av en slump läste jag fyra böcker på rad om hemvändande poliser, det blev lite dumt. Egentligen är Hetta och Annabelle inte lika, men just det temat har de gemensamt. De är bra på olika sätt.

 5. bam

  Böcker som får en att gråta alltså. De allra bästa.

  • Så här mycket var det länge sedan jag grät till en bok. Frågan är om jag någonsin gråtit så mycket. Det var Helena Bergström-varning med snor och allt.

 6. Hetta och Det hänger en ängel ensam i skogen har jag olästa i hyllan, de lockar väldigt båda två. Annabelle har jag blivit gräsligt nyfiken på efter alla inlägg som jag har läst 🙂

 7. Läste också Annabelle nyligen, fantastisk bok! Har du läst “Torpeden” av Dick Sundevall? Kan rekommendera den annars 🙂

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: