På spaning efter den hobby som flytt

Hur hinner du läsa så mycket?, är en fråga jag ofta får. Svaret blir att det är en sak jag prioriterar. Det finns massor av saker som jag inte hinner. Veckans tema på Kulturkollo hobbyer (som tydligen är den rekommenderade pluralformen framför hobbies som jag brukat använda) och jag inser att den hobby jag har kvar är just läsning och så att blogga då, det får väl också räknas som en hobby.

Förr hade jag fler hobbyer. Under ganska många år gick jag keramikkurser och jag fotograferade en del. Just fotograferingen kan jag sakna väldigt mycket. Vi gick till och med en fotokurs tillsammans maken och jag, på den gamla goda tiden då foton inte var digitala och då mörkrum var platsen för framkallning. Vi reste en hel del och fotograferade mycket. Under en långresa postade vi paket med filmer hem och ibland tänker jag på hur många fler bilder vi hade kunnat ta om digitalkameran funnits.

Under några år gick jag också en hel del på fotboll. Det var när Gamla Ullevi verkligen var den äldsta av de två arenorna och då det gick att köpa säsongskort på ståplats. Det var tider det. Sedan ungarna kom kan jag nästan räknade antalet matcher jag sett på mina fingrar. Jag har definitivt inte prioriterat det och ibland känns det lite sorgligt. Samtidigt tycker jag att fotbollskulturen har ändrats så mycket till det sämre att jag inte riktigt vill vara med längre. Det är kanske ännu mer synd.

När vi flyttade till hus höll jag på en del med trädgården. Aldrig så mycket att det på riktigt blev en hobby, men nu när vi ska anlägga en ny trädgård vid vårt hyfsat nya hus känns det ändå ganska kul. Mest jobbigt, men i alla fall lite roligt.

Om jag måste välja och det måste jag, så blir det böckerna som vinner. Upplevelsen av dem, texterna om dem, människorna kring dem och alla roliga saker som bloggarna om böcker har gett mig. Det räcker fint.

6 reaktioner på ”På spaning efter den hobby som flytt”

  1. Intressant att läsa. Jag höll också på med keramik i några år och gick en liten fotokurs (Medborgarskolan eller något liknande) och lärde mig att framkalla i mörkrum. Fotboll och trädgårdsskötsel har aldrig varit något för mig men lite fotboll har jag väl glott på under åren…

    1. Att jobba med händerna är egentligen bra för en trött hjärna, men det var länge sedan jag gjorde något konstnärligt.

  2. lycka är att ha en trädgård att läsa böcker i – vi har fin barnslig trädgård med mycket ätbart. Nu är det roligt att göra den ännu bättre för barnbarnen ?

  3. Jag är så glad att jag inte har någon stor trädgård, är inte alls intresserad av att påta på något sätt. Det räcker alldeles ypperligt med en balkong. Nu när jag tänker på det så är det nog en liten hobby ändå, det där med kryddväxter och så, men bara i en väldigt liten skala 🙂

  4. Allt det där man prioriterar bort ja, för att det inte hinns med eller för att det haft sin tid… Själv målade jag en hel del ”förr” och har börjat längta efter det igen just för att det är något kreativt och påtagligt. Jag köpte till och med färger och dukar för julklappspengar jag fick men har inte kommit till att måla än. Men det kommer, jag behöver få komma i rätt stämning bara 🙂 Läsningen är den hobby jag prioriterar också, och bloggandet.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: