Baileys korta lista 2017

Igår avslöjades Baileys Women’s Prize for Fiction Short List med sex titlar. En tidigare pristagare (Linda Grant), en debutantpristagare (Naomi Alderman) och en romandebutant (Ayọ̀bámi Adébáyọ̀̀) återfinns på listan.

 

Stay With Me, Ayọ̀bámi Adébáyọ̀̀

Ayọ̀bámi Adébáyọ̀̀ föddes 1988 i Lagos, Nigeria och har tidigare skrivit noveller. Stay with me är hennes debutbok och utspelar sig i Nigeria under 1980-talet. En bok jag absolut vill läsa.

The Power, Naomi Alderman

Naomi Alderman tilldelades The Orange Prize for New Writers 2006 och nu är hon nominerad till The Baileys Women’s Prize for Fiction för sin fjärde roman The Power. Beskrivningen av boken är lite mysisk, så jag avvaktar andras åsikter om den innan jag läser.

The Dark Circle, Linda Grant

Linda Grant tilldelades Women’s Prize for Fiction 2000, då det fortfarande hette Orange Prize for Fiction. The Dark Circle utspelar sig i slutet av 40-talet och låter som en annorlunda och intressant bok.

The Sport of Kings, C.E. Morgan

En av de böcker på långa listan som lockar minst. The Sport of Kings handlar om hästsport och att föda upp hästar. Rasism och klasskillnader verkar också vara teman i boken, men jag måste läsa väldigt många positiva texter om den för att ens komma på tanken att läsa.

First Love, Gwendoline Riley

Gwendoline Riley kallas för en av Storbritanniens mest spännande unga författare och det låter onekligen som att hennes First Love kan var läsvärd.

Do Not Say We Have Nothing, Madeleine Thien

Do Not Say We Have Nothing av Madeleine Thien placerade sitt även på Man Booker Prize korta lista 2016 och är en bok jag verkligen vill läsa.

 

Jag är lite överraskad över vissa val och behåller den långa listan som läsinspiration.

 

Bild: Baileys Women’s Prize for Fiction

4 reaktioner på ”Baileys korta lista 2017”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: