En lång rad kvinnor

Egentligen är det väl ganska ointressant med kön, men jag har ändå gjort ett diagram över könsfördelningen över de författare jag läst böcker av under 2016. I gruppen övrigt finns en författare som definierar sig som ”singular they” och böcker som är skrivna av flera författare av olika kön.

Förra året var fördelningen 67% kvinnor, 32% män och 1% övrigt. I år har det blivit ännu fler böcker skrivna av kvinnor och egentligen borde jag kanske ha som mål att läsa lite mer balanserat, men det tänker jag faktiskt inte ha.

Så här ser fördelningen för 2016 ut.

4 reaktioner på ”En lång rad kvinnor”

    1. Från förra året? Troligen en bok som skrivits av flera författare med olika kön. Tror inte att jag läste någon icke-binär författare förra året, som jag gjort i år.

  1. Jag läste 61% kvinnliga och resten manliga författare. Trodde att det var mycket fler kvinnliga.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d