Olika läsning beroende på vädret

13066967_O_1

Idag har jag målat huset i fyra timmar och därmed lyssnat på ljudbok lika länge. Jag har kommit på att facklitteratur är min grej när jag ska lyssna, annars är det svårt. Det borde kanske vara tvärtom, men kanske handlar det om vanan av föreläsningar och att den förmågan är bättre tränad än förmågan att lyssna till skönlitteratur.

Ljudboken för dagen var Sju dagar kvar att leva av Carina Bergfeldt, som jag nog trodde skulle vara bra, men inte att jag skulle fastna helt. En riktigt spännande och välskriven historia, som visar att hat aldrig är en fruktbar känsla.

Vad jag läser den närmaste tiden beror alltså på vädret. Regnar det är det soffan och e-böcker eller pappersböcker som gäller, medan det vid sol blir målning och ljudbok. Jga är väldigt glad över att jag faktiskt hittat ljudböcker jag uppskattar.

9 reaktioner på ”Olika läsning beroende på vädret”

 1. Facklitteratur som ljudbok kanske man skulle ge en chans nångång. Det blir i princip ingen facklitteratur alls läst för min del som det är nu.

  1. På något sätt känns det lättare att lyssna än att läsa när det kommer till den genren. I alla fall känns det bättre än att lyssna på skönlitteratur.

 2. Då ska jag tipsa om de förklädda flickorna i Kabul som jag tyckte var mycket bra inläst. Lycka till med målningen 🙂

 3. Håller helt med! Har haft svårt för ljudböcker tills jag började lyssna på facklitteratur och lyssnade också nyss på Sju dagar kvar att leva- så bra! Tycker uppläsaren är väldigt viktig, kan totalt hjälpa eller stjälpa en bok för mig. Tipsa gärna om du lyssnar på någon annan bok du tycker mycket om.

  1. Uppläsaren är jätteviktig. Började lyssna på Astrid Lindgrens dagböcker, men gav upp pga uppläsaren. Gillade Mitt liv som gift av Anna Mannheimer, men den är mer lättsam än facklitteratur. Har du några tips?

   1. Hej igen,
    Lite senare…
    Den har jag också lyssnat på, samt Mia Skäringers Avig Maria som båda var lätta att lyssna sig igenom.
    Sedan har jag lyssnat på Alltid för er som var väldigt bra och som jag tror jag tipsat om innan. Nyss lyssnade jag även på Skadad av Cathy Glass, men den var stundtals väldigt jobbig att lyssna på då den innehåller hemska fakta om övergrepp mot ett barn.
    Just nu lyssnar jag på Saudivapen som är väldigt intressant. Dock kommer jag på mig själv med att flyta bort i andra tankar ibland och jag upplever att jag behöver vara mer koncentrerad än vid de andra böckerna för att inte tappa fokus.

 4. var hittar du fackböcker att lyssna på? Tänker att det kanske också kan passa mig mycket bättre än skönlitteratur. Bra tips 😉

  1. Jag har Storytel i alla fall under sommaren, då jag vet att jag kommer att måla och därmed lyssna en del. Bra utbud av ljudböcker, sämre av e-böcker och kass läsare. Men som sagt, ljudboksutbudet är riktigt bra.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d